ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Ναυάγησε» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

«Ναυάγησε» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Μηδενικό είναι το ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου, δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά για τον εν λόγω διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το Υφυπουργείο, επισημαίνει πως, παρόλο που υπήρξαν ενδιαφερόμενοι για την εξασφάλιση εγγράφων για τον Ανοικτό Διαγωνισμό για το έργο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, το οποίο θα λάμβανε κρατική επιδότηση αξίας 5 εκατ. ευρώ, δεν υποβλήθηκε ούτε μία προσφορά από θαλάσσιους μεταφορείς. Υπενθυμίζουμε πως ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είχε οριστεί η 29η Ιανουαρίου 2021 και η δημοπράτηση είχε γνωστοποιηθεί μέσω Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2020.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου αποδίδει την εξέλιξη αυτή εν μέρει στην οικονομική αβεβαιότητα που έχει προκληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με τα διαρκή lockdown και τις απαγορεύσεις μετακινήσεων και ταξιδιών, γεγονότα τα οποία και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις θαλάσσιες επιβατικές και εμπορικές μεταφορές.

Κλείνοντας το Υφυπουργείο τονίζει πως το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα αξιολογηθεί εκ νέου εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και ύστερα από διαμεσολάβηση με τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις

Ροή Ειδήσεων