ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντός του 2021 ξεκινούν τα έργα για τη Μαρίνα Ναυπλίου

Εντός του 2021 ξεκινούν τα έργα για τη Μαρίνα Ναυπλίου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η προετοιμασία για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι το έργο, προϋπολογισμού περί τα 100.000.000 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στον φετινό χρόνο, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να δοθεί επιπλέον ώθηση στον τουρισμό της περιοχής της Αργολίδας, αλλά και της Περιφέρειας γενικότερα.

Η Μαρίνα Ναυπλίου αποτελεί ένα ακόμα έργο ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον ανάδοχο και η διάρκεια της σύμβασης θα ανέρχεται στα 40 έτη με την περίοδο μελετών, αδειοδοτήσεων και κατασκευής να εκτιμάται στα 3 έτη.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων –που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης, σύμφωνα με το Ypodomes.com.

Στα έργα και εγκαταστάσεις της μαρίνας περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου), για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου, για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών (συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών) και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.