ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτεργατικών σωματείων στις 20 Απριλίου στον ΕΦΚΑ Πειραιά

Συγκέντρωση ΠΕΝΕΝ
In Τime

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ Πειραιά, στις 20 Απριλίου 2021, στις 7.30 το πρωί, για να αναδείξουν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα των ναυτεργατών».

«Οι διαδοχικές αντιασφαλιστικές "μεταρρυθμίσεις" όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια (11 στο σύνολο) έχουν υπονομεύσει τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, οδήγησαν στην δραματική μείωση των ασφαλιστικών μας παροχών στην κύρια σύνταξη, το επικουρικό, το εφάπαξ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν επίσης, ότι «η κατάργηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των υπόλοιπων Ταμείων μας, έχουν με την σειρά τους χειροτερεύσει την απόδοση των παροχών των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους ναυτεργάτες, οι οποίοι πέρα από την ανείπωτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία, αναμένουν τις συντάξεις τους διανύοντας έναν πραγματικό μακροχρόνιο Γολγοθά».

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ζητούν :

  • Κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων και επαναφορά των δικαιωμάτων τους
  • Επαναφορά της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων τους
  • Άμεση απόδοση των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών παροχών στους απόμαχους της θάλασσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μοιρασμένες οι πιθανότητες για Πάσχα - Τα επιβαρυμένα δεδομένα και τα επόμενα βήματα