ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντός δεκαημέρου άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα

Εντός δεκαημέρου άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα

Την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα προανήγγειλε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, εντός δεκαημέρου θα ψηφιστεί διάταξη για την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Κατά την πρώτη της ενημερωτική συνάντηση στο κτίριο της ακτής Βασιλειάδη, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα της ακτοπλοΐας, με έμφαση στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Πρόσφατα, διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοΐα ασχολήθηκε με τον εξορθολογισμό του δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της μείωσης της επιβατικής κίνησης, αρκετές είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν λάβει μέτρα για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Αρκετά πλοία στις ελεύθερες δρομολογήσεις έχουν μειώσει τις ταχύτητες, ενώ κάποιες εταιρείες εξετάζουν τη μείωση των δρομολογίων.

Στόχος του υπουργείου είναι το μεταφορικό κόστος της ξηράς να ισοδυναμεί με το μεταφορικό κόστος και στη θάλασσα, ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.

Την Παρασκευή, η υπουργός θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εξετάσει θέματα που αφορούν τα ελληνικά Λιμάνια, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας, στις Βρυξέλλες.

Πρόσφατα, το Ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε προς το Ταμείο Αξιοποίησης Κρατικής Περιουσίας 5.775.000 μετοχές του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ποσοστό 23,1% και 2.348.640 μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ΟΛΘ, ποσοστό 23,3% του μετοχικού κεφαλαίου.