ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αποφασισμένοι για απεργίες οι ναυτεργάτες

Αποφασισμένοι για απεργίες οι ναυτεργάτες

Δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) το επόμενο διάστημα.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα γίνουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι απεργίες αναμένεται ότι θα γίνουν παρά τις εκκλήσεις φορέων και αγροτών της Κρήτης αλλά και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, την ώρα που ο περιφερειάρχης Κρήτης και δήμαρχοι του νησιού ζήτησαν με επιστολή τους τόσο προς την ΠΝΟ όσο και προς το υπουργεία Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, ώστε να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων.

«Δεν πρέπει για κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί η νησιωτική περιφέρεια ως μέσο άσκησης πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία μέσω μια δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις» αναφέρει το επιμελητήριο Κυκλάδων.

Οι ναυτεργάτες ζητά την διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.