ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε συνάντηση εντός της ημέρας κάλεσε την ΠΝΟ η Διαμαντοπούλου

Σε συνάντηση εντός της ημέρας κάλεσε την ΠΝΟ η Διαμαντοπούλου

Σε διάλογο εντός της ημέρας κάλεσε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου την ΠΝΟ, ενόψει της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ναυτεργάτες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε επιστολή της προς τα ναυτεργατικά σωματία, η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε έμφαση στις επιπτώσεις της απεργίας, τόσο για την οικονομία, όσο και για τους νησιώτες, τα νησιά και τους πολίτες και απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει επιστολή, που να εξηγεί τα θέματα ή τα αιτήματα που προέκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας της ΠΝΟ.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ναυτεργατών έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, καθώς ζητούν την απόσυρση δύο διατάξεων. Η πρώτη αφορά την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και η δεύτερη την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, ζητούν την αντιμετώπιση της ανεργίας των ναυτικών, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για το 2012 και τη μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων.

Αν τελικώς η απεργία πραγματοποιηθεί, η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα είναι τεράστια, αφού οι επιβάτες θα πρέπει να εξυπηρετηθούν Μεγάλη Πέμπτη ή Μεγάλη Παρασκευή. Όμως τα δρομολόγια των δύο συγκεκριμένων ημερών, έχουν ήδη πληρότητα 80%.