ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Η απεργία της ΠΝΟ ισχύει»

«Η απεργία της ΠΝΟ ισχύει»

Ωμή παρέμβαση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου, στις συνδικαλιστικές διαδικασίες κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Σάββας Τσιμπόγλου.

«Δεν ήρθανε για να συζητήσουμε, αλλά ήταν στα πλαίσια επικοινωνίας και υπονόμευσης της απεργίας με όλα τα μέσα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και κατήγγειλε την υπουργό ότι παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων. «Η απόφαση για την απεργία ισχύει και έχει ληφθεί και από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» τόνισε ο κ. Τσιμπόγλου. Επίσης, κάλεσε την κ. Διαμαντοπούλου να επισκεφθεί το λιμάνι για να δει τι γνώμη έχει ο λαός.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Α. Νταλακογιώργος, είπε ότι η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στην αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου και ότι στα υπόλοιπα θέματα που είχαν τεθεί από τους ναυτεργάτες δεν άλλαξε κάτι. «Υπάρχουν ορισμένες παρατηρήσεις που μας τέθηκαν υπόψιν για το πώς θα λειτουργήσει τώρα ο ιατροφαρμακευτικός φορέας των ναυτικών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε για συμφωνία και για πρόοδο στο επίμαχο πρόβλημα» είπε.

Προσέθεσε ότι οι απαντήσεις του υπουργείου δεν ήταν κοντά στα αιτήματά τους.

Τέλος, ο πρόεδρος των Θαλαμηπόλων Γ. Φραγκουλίδης, έκανε λόγο για βελτιωμένες προτάσεις από το υπουργείο αναφορικά με τον Οίκο Ναύτου και είπε ότι η ΠΝΟ θα συνεδριάσει προκειμένου να τις εξετάσει.

Διαβάστε επίσης:

Σε «ναυάγιο» η συνάντηση Διαμαντοπούλου-ΠΝΟ