ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέα μηχανική βλάβη για το «Εξπρές Σκιάθος»

Νέα μηχανική βλάβη για το «Εξπρές Σκιάθος»

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» υπέστη και δεύτερη βλάβη.

Η βλάβη παρουσιάστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του, την ώρα που το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο με προορισμό τη Σκιάθο – Γλώσσα Σκοπέλου και επιστροφή.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι 166 επιβάτες, 22 Ι.Χ. οχήματα, 4 φορτηγά και 13 δίκυκλα με προορισμό τη Γλώσσα Σκοπέλου προωθήθηκαν το μεσημέρι με το πλοίο «Εξπρές Πήγασος».

Οι επιβάτες και οχήματα με προορισμό το λιμάνι του Βόλου από τους λιμένες της Γλώσσας Σκοπέλου και Σκιάθου, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, θα μεταφερθούν στο λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου με το «Εξπρές Πήγασος», ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες, χωρίς οχήματα, θα εξυπηρετηθούν με έκτακτο δρομολόγιο του επιβατικού/ταχύπλοου «Flying Cat 5» από Αλόννησο – Σκόπελο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκιάθο – Βόλο – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο.

Στο «Εξπρές Σκιάθος», μετά από σχετικό αίτημα και προσκόμισης βεβαιωτικού εκτέλεσης μεμονωμένου πλού από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, το μεσημέρι, ο απόπλους του για το λιμάνι του Βόλου χωρίς επιβάτες, όπου πρόκειται να απαγορευτεί η συνέχιση των δρομολογίων του μέχρι να διαπιστωθεί η οριστική αποκατάσταση της βλάβης.