«Προτεραιότητα η προσέλκυση Ελλήνων στο ναυτικό επάγγελμα»

«Προτεραιότητα η προσέλκυση Ελλήνων στο ναυτικό επάγγελμα»

Την προσέλκυση και παραμονή ποιοτικών και προσοντούχων Ελλήνων στο ναυτικό επάγγελμα έθεσε ως προτεραιότητα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, σε μήνυμά του για τον εορτασμό του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα υπολογίζει και επενδύει στη ναυτιλία της για την αναχαίτιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι αναπτύσσεται ένα αποδοτικό σύστημα εκπαίδευσης που θα ενσωματώνει τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ναυτικής τεχνολογίας αλλά και της ναυτικής εργασίας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «κάτω από τις πρωτόγνωρα δύσκολες για την πατρίδα μας συνθήκες, η ναυτιλία θα λειτουργήσει και πάλι ως ασπίδα του έθνους στην προσπάθεια για σταθερή ανάπτυξη και ευημερία».

«Έλληνες ναυτικοί και στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική ναυτιλιακή διοίκηση, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ουσιαστικά υποστηρίζοντας τις κοινά αναγνωρισμένες ιδιαιτερότητές της ναυτιλίας και της ναυτικής εργασίας, προωθώντας λύσεις σε θέματα ασφάλειας, απαντώντας με αποφασιστικότητα και αμεσότητα σε φαινόμενα όπως η πειρατεία και εμπεδώνοντας ταυτόχρονα τις αρχές του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού στις διεθνείς ναυτιλιακές μεταφορές», πρόσθεσε ο κ. Μουσουρούλης.