ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κρουαζιέρα και Yachting στο 2ο φόρουμ για το θαλάσσιο τουρισμό

Κρουαζιέρα και Yachting στο 2ο φόρουμ για το θαλάσσιο τουρισμό

Στο επίκεντρο του 2ου φόρουμ «Posidonia Sea Tourism Forum» για το θαλάσσιο τουρισμό, θα βρεθούν οι επενδύσεις στη λιμενική βιομηχανία και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του yachting.


Ήδη σημειώνεται διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από διαχειριστές λιμένων και από εταιρείες κρουαζιέρας, ενόψει και της επίσημης παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των λιμανιών από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή των εκθέσεων «Ποσειδώνια», Θ. Βώκο, σημειώνει ότι «οι εταιρείες κρουαζιέρας αυτή τη στιγμή αυξάνουν τα δρομολόγια προς την Άπω Ανατολή, σε βάρος των προοπτικών της περιοχής μας καθώς καθυστερεί η ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών και για το λόγο αυτό η Ελλάδα και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να αντισταθμίσουν την κατάσταση βελτιώνοντας υφιστάμενες και αναπτύσσοντας νέες υποδομές και επιδιώκοντας την αύξηση εισερχόμενου τουρισμού από τις αναδυόμενες γειτονικές αγορές, ώστε να ενισχύσουν την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού».

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει, επίσης, μια ειδικά διαμορφωμένη ενότητα η οποία αφορά στην ανάπτυξη πωλήσεων και νέων αγορών (source markets), ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για τη μελλοντική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής. Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο αυτό είναι οι νέες αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης του δυναμικού τους.

Το δεύτερο «Posidonia Sea Tourism Forum»θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.