ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η διοίκηση του ΟΛΠ υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2015

Η διοίκηση του ΟΛΠ υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2015

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2015 υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι άνθρωποι της διοίκησης του ΟΛΠ.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, στις δηλώσεις του τόνισε:

«Το 2015 θα είναι μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα και ιδιαίτερα για το λιμάνι του Πειραιά, αφού το 2015 ξεκινάνε έργα επέκτασης 136.000.000 ευρώ με κοινοτική χρηματοδότηση 95%», για κρουαζιερόπλοιο το MSC SINFONIA, το οποίο έκανε «ποδαρικό» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όσον αφορά το είδος του (κρουαζιερόπλοιο) .

Ο κ. Ανωμερίτης πρόσθεσε ότι η κρουαζιέρα, που από 600.000 αφιξοαναχωρήσεις επιβατών το 2004 (έτος Ολυμπιακών Αγώνων) βλέπει σταθερά πλέον να κυμαίνονται περίπου σε 2.000.000 ετησίως, προσβλέπει με τα έργα τής Πολιτιστικής Ακτής να καταστήσει την πόλη του Πειραιά, ενόψει και του εορτασμού το 2021, των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και ειρήνης.

Εξάλλου η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ παρέδωσε στον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου Πιέτρο Σκαρπάτο τον θυρεό του λιμανιού και βιβλία για τον ίδιο και τη βιβλιοθήκη του πλοίου, ενώ στους επιβάτες χριστουγεννιάτικα γλυκά και ποτά.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ ΑΕ διατηρεί και φέτος, για τέταρτη χρονιά, σταθερά τα τιμολόγιά του για την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα, καθιστώντας έτσι το λιμάνι οικονομικά ελκυστικό για τις εταιρείες.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC SINFONIA, κάνει 12ήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με 1.857 επιβάτες από 42 εθνικότητες και 675 μέλη πλήρωμα.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων