ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με σωματεία από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συναντήθηκε ο Θ. Δρίτσας

Με σωματεία από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη συναντήθηκε ο Θ. Δρίτσας

Για τα προβλήματα στους κλάδους που απασχολούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θόδωρος Δρίτσας

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον κ.Δρίτσα, στην ανάγκη προστασίας της απασχόλησης και λήψης πρόσθετων μέτρων προστασίας των ανέργων στον κλάδο.

Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν τον κίνδυνο απώλειας της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων, της μείωσης της απασχόλησης και των προβλημάτων υποδομών, τα οποία οδηγούν στην αποχώρηση έμπειρων στελεχών και τη μη ένταξη νέων στον κλάδο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη στήριξή της. Επίσης, ο κ. Δρίτσας είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Α. Νταλακογιώργος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μακροχρόνια ανεργία στον κλάδο, στην απλήρωτη ναυτική εργασία, στις εργασιακές συνθήκες και την ανάγκη τήρησης του πλαισίου που διέπει τη ναυτική απασχόληση, ιδιαίτερα στο θέμα των αμοιβών που ορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα και τις ώρες εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις