ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Aυξήθηκαν τα έσοδα για τη Navios Holdings

Aυξήθηκαν τα έσοδα για τη Navios Holdings

Με αυξημένα έσοδα, λόγω των υπηρεσιών logistics, αλλά με μειωμένα κέρδη, έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του 2011 η ναυαρχίδα του Ομίλου Navios της κας Αγγελικής Φράγκου, η Navios Holdings.


Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο ξηρό φορτίο και τα logistics, ανακοίνωσε, για το τρίτο τρίμηνο του 2011, έσοδα αυξημένα κατά 11,7 εκατ. δολ., στα 173,8 εκατ. δολ., έναντι 162,1 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.Τα έσοδα από τον τομέα του ξηρού φορτίου ανήλθαν στα 105 εκατ. δολ., έναντι 106,8 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μείωση στα έσοδα του ξηρού φορτίου οφείλεται κυρίως στη μείωση των ναυλώσεων σε λιγότερες ημέρες καθώς και στη μείωση των ημερήσιων καθαρών εσόδων ανά πλοίο κατά 7% στα 22.884 εκατ. δολ., έναντι 24.598 δολ. πέρυσι, την ίδια περίοδο.

Τα έσοδα από τον τομέα των logistics, από τις υπηρεσίες , που παρέχει η Navios South American Logistics, στην Ουρουγουάη και τις άλλες χώρες, αυξήθηκαν επίσης στα 68,8 εκατ. δολ., έναντι 55,3 εκατ. δολ. πέρυσι, λόγω δύο νέων πλοίων που δραστηριοποιήθηκαν και λόγω της αύξησης του όγκου σιδηρομεταλλεύματος που διακινήθηκε.

Σημειωτέον τα Ebitda αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. δολ., στα 67,3 εκατ. δολ., λόγω κυρίως της αύξησης των εσόδων.