ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αίρεται το καμποτάζ στην κρουαζιέρα

Αίρεται το καμποτάζ στην κρουαζιέρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε σήμερα την ολοκληρωτική απελευθέρωση της κρουαζιέρας με την πλήρη άρση του καμποτάζ, δημοσιοποιώντας πολυνομοσχέδιο για τη νέα πολιτική στην κρουαζιέρα.


Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει διατάξεις για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη τουριστική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και με τη σύγχρονη πολιτική ανάπτυξη της χώρας, διευκρίνισε ο υπουργός.

«Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα, ενώ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για όλους τους τουρίστες του κόσμου με τα κρουαζιερόπλοια, δεν έχει σχεδόν καθόλου αφίξεις στο έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε χρήματα, να χάνουμε συνάλλαγμα, να διώχνουμε τουρίστες, εξαιτίας διατάξεων οι οποίες εμποδίζουν ουσιαστικά την απελευθέρωση της κρουαζιέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «η ρύθμιση για την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα έχει τη σύμφωνη γνώμη και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, άρα λοιπόν είναι ένα θέμα το οποίο ενώνει το πολιτικό μας σύστημα στην προσπάθεια να επιτύχουμε αύξηση του αριθμού του home porting, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιλέγουν όσον αφορά την κρουαζιέρα την Ελλάδα ως χώρα αφετηρίας».