ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΔΝΕ : Πλήγμα για τις εξαγωγές η απεργία των τελωνειακών

ΔΝΕ : Πλήγμα για τις εξαγωγές η απεργία των τελωνειακών

Προβλήματα στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας αναμένεται να προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των τελωνειακών, που ξεκίνησαν ήδη με στάσεις εργασίας, από την Τετάρτη 7/12.


Η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) προειδοποιεί για τις εξαιρετικά δραστικές επιπτώσεις με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και στον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου.

«Επισημαίνουμε ότι ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα θα προκληθούν κατά την εξαγωγική διαδικασία, λαμβανομένου υπόψη ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της Χώρας ευρίσκεται ήδη σε έξαρση με συνέπεια, όπως αντιλαμβάνεσθε, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Τελωνειακών Υπαλλήλων να επιφέρουν καίρια πλήγματα προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο», υπογράμμισε , χαρακτηριστικά, η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Στην επιστολή έγινε ακόμη σαφής αναφορά στα «σοβαρά προβλήματα αφ’ ενός μεν στην απρόσκοπτη προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων και των εμπορικών εν γένει πλοίων στα λιμάνια, αφ’ ετέρου δε στην διακίνηση και ομαλή ροή των εμπορευμάτων από και προς την Χώρα μας».

Η ΔΝΕ έκρινε ακόμη αναγκαία την παρέμβαση του Διευθυντή των Τελωνείων «όχι μόνον της πρόβλεψης και συγκρότησης του αναγκαίου προσωπικού ασφαλείας Τελωνειακών Υπαλλήλων, για την εξυπηρέτηση της απρόσκοπτης προσέγγισης και ελευθεροκοινωνίας των κρουαζιεροπλοίων και των εμπορικών εν γένει πλοίων κατά τις ως άνω ημερομηνίες, αλλά και της επίδειξης στη κρίσιμη αυτή φάση ιδιαίτερης ευαισθησίας προς εξυπηρέτηση της διεκπεραίωσης και του εκτελωνισμού των προς εξαγωγή εμπορευμάτων σε όλη την Επικράτεια».