ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με έναν λάθος υπολογισμό, έρχεται το grexit

Με έναν λάθος υπολογισμό, έρχεται το grexit

Μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε θα πρέπει να υποτιμάται τονίζει το Associated Press. Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχει περίπτωση οι διαπραγματεύσεις να... ξεφύγουν κάτι που θα δημιουργούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει επανέλθει στο προσκήνιο και το καυτό ερώτημα είναι αν η Ευρώπη βρίσκεται σε θέση να διαχειριστεί μια νέα κρίση που θα εντείνει την αβεβαιότητα για την νομισματική ένωση, την ώρα που παλεύει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα του Associated Press που αναμεταδίδουν οι New York Times.

Μερίδα αναλυτών και πολιτικών υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ, δε θα είναι τόσο σκληρές για την Ευρωζώνη όσο αντίστοιχα ήταν στο παρελθόν μπρος τον κίνδυνο της ελληνικής αθέτησης πληρωμών το 2010-2012.

Πλέον η Ευρωζώνη διαθέτει δικλείδες ασφαλείας και οι περισσότεροι επενδυτές συμφωνούν σε αυτό.

Ωστόσο άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος καθώς οι άμυνες της Ευρωζώνης δεν είναι τόσο ισχυρές όσο πιστεύουν ορισμένοι. Τα ελληνικά προβλήματα μπορούν να εξαπλωθούν και σε άλλες χώρες. Συνεπώς μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε θα πρέπει να υποτιμάται.

Σχετικές ειδήσεις