ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 100 δόσεις δεν πάνε Eurogroup

Οι 100 δόσεις δεν πάνε Eurogroup

Ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στη Βουλή, διαβεβαιώνει η Ν. Βαλαβάνη και ξεκαθαρίζει ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Την πρόθεσή της να φέρει το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Mιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια καθώς πρόκειται για νομοσχέδιο που θα έχει δημοσιονομικό όφελος για το κράτος ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο και απαιτούνται 1-2 μόνο νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Δεν θα περιλαμβάνει, όπως σημείωσε, το μέρος που προέβλεπε κούρεμα κεφαλαίου. Σχετικά η κ. Βαλαβάνη τόνισε ότι δεν πρόκειται για ήττα της αλλά για παραδοχή ότι πρέπει να εισακουστεί και η γνώμη των επιχειρησιακών παραγόνων του υπουργείου αλλά και των ειδικών που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν σωστό μέτρο, σε αντίθεση με την ίδια αλλά και πολλούς στην κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι τη ρύθμιση των 100 δόσεων είχε φέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω της έκρηξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο την είχε φέρει όπως είπε με έναν τρόπο "κλειδωμένο".

Σχετικές ειδήσεις