ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιου: Να προχωρήσουν οι τεχνικές διαδικασίες - Η θέση της Ελλάδας είναι εντός ευρώ

Λιου: Να προχωρήσουν οι τεχνικές διαδικασίες - Η θέση της Ελλάδας είναι εντός ευρώ

Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο Αμερικανός ομόλογός του, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, κάλεσε την Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές να προχωρήσουν σε συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και να αποσοβηθούν οι καταστροφικές επιπτώσεις ενδεχόμενου Grexit.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν αυτή η κατάσταση δημιουργήσει μια κρίση που θα οδηγήσει την Ελλάδας εκτός ζώνης ευρώ, αυτό θα προκαλέσει ασύλληπτα μεγάλες δυσκολίες και δυσχέρεια στην Ελλάδα», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες, να δοθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων και να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να δουλέψει η Αθήνα από κοινού με τους θεσμούς», προκειμένου να δοθεί λύση με την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης.

Ο κ. Λιου σχολίασε πως «Θα ήταν προτιμότερο να έχουν γίνει οι διαδικασίες πριν από έξι εβδομάδες κι όχι τις ερχόμενες έξι εβδομάδες. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η ''δουλειά'' πρέπει να γίνει», επισημαίνοντας πως «ακόμη κι αν ο κίνδυνος διάχυσης είναι σημαντικά μικρότερος απ' ότι στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα το 2012 ή και νωρίτερα, δε θα ήταν καλό την παγκόσμια οικονομία που μόλις ανακάμπτει από μία βαθιά ύφεση, να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους αβεβαιότητα».

Αύριο Παρασκευή (17/4) αναμένεται η συνάντηση του Τζακ Λιου με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσινγκτον.

Σχετικές ειδήσεις