ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σταθάκη - Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σταθάκη - Λαγκάρντ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας όπως ανέφερε πριν λίγο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Σταθάκης που συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, ταξίδεψε την Τρίτη (29/9), στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την κυρία Λαγκάρντ.

Η συνάντηση, που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα (ώρα Ελλάδος), ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις