ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Πρώτα προαπαιτούμενα και μετά δόση

Σόιμπλε: Πρώτα προαπαιτούμενα και μετά δόση

«Φρένο» στις ελπίδες της Ελλάδας για εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ στο σημερτινό Eurogroup βάζει το Βερολίνο, πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση των Βρυξελλών.

«Η Ελλάδα δεν έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να λάβει τη βοήθεια», υποστήριξε κατά την άφιξή του στο Eurogroup o Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, ωστόσο θα πρέπει να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι θεσμοί. Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη τα απαραίτητα βήματα ώστε να διεκδικήσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.».

Τις προθέσεις του Βερολίνου είχε αποκαλύψει νωρίτερο και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε. Ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ».

Σχετικές ειδήσεις