ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοροϊδία δίχως όρια: Πλειστηριασμοί μόνο σε σπίτια «ισχυρών», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Κοροϊδία δίχως όρια: Πλειστηριασμοί μόνο σε σπίτια «ισχυρών», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο της επικοινωνιακής διαχείρισης προκειμένου να ρίξει για μια ακόμη φορά «στάχτη» στα μάτια των πολιτών.

Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ βεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το αν θα χάσουν τα σπίτια τους ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πλειστηριάσει ακίνητα χαμηλών ή μεσαίων εισοδηματικών τάξεων.

«Ούτε έχει μπει ούτε θα μπει στο στόχαστρο το σπίτι του μικρού, του μεσαίου ακόμη και του μεγάλου μεσαίου. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Ισπανία στους πλειστηριασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενος ότι πλειστηριάζονται σπίτια ισχυρών ή πολύ ισχυρών οικονομικά ανθρώπων!

Βέβαια για μια ακόμη φορά η αλήθεια είναι άλλη. Μόνο μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται πάνω από 16.300 πλειστηριασμοί σπιτιών, ακόμη και πρώτης κατοικίας, ενώ τα νούμερα θα πολλαπλασιαστούν το 2017.

Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες που απειλούν με «τσουνάμι» πλειστηριασμών αλλά και το ίδιο του κράτος, αφού οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους χιλιάδες πλειστηριασμούς εις βάρος φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Προφανώς οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που θα χάσουν την περιουσία τους μέσα στους επόμενους μήνες, είναι ισχυροί ή πολύ ισχυροί οικονομικά, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση η οποία ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Σχετικές ειδήσεις