ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: Πολύ χειρότερη η κατάσταση της εταιρείας

Νέος πρόεδρος ΔΕΗ: Πολύ χειρότερη η κατάσταση της εταιρείας
Intime

Πρόβλεψη για αύξηση του ταμειακού ελλείμματος στα 800 - 900 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο - Νέα «πακέτα» προϊόντων και κυνήγι των κακοπληρωτών - Εγκρίθηκε ο διορισμός του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ - Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η επιχείρηση. 

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την έγκριση του διορισμού του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά ενώ ερωτηθείς για το εάν πλέον το έλλειμμα φτάνει στα 800- 900 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη πρόβλεψη, απάντησε θετικά.

«Πρέπει να περάσουμε τον κάβο, να βρούμε άμεσα το μείγμα των μέτρων για να έχουμε πρόβλεψη θετικών ταμειακών ροών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είναι οι τράπεζες να εγγράψουν τα δάνεια ως NPLs» (κόκκινα δάνεια) τόνισε.

Αναφορικά με το χρόνο λήψης των μέτρων ο κ. Στάσσης ότι «αυτά θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην κάνει παρατηρήσεις στην έκθεση του (24 Σεπτεμβρίου) για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα αναστροφής της κατάστασης της ΔΕΗ, διευκρίνισε «στην Enel Ρουμανίας τα αποτελέσματα φάνηκαν από τον τρίτο χρόνο. Όμως η ΔΕΗ είναι πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση και μεγαλύτερα τα μεγέθη…»

Αναφορικά με τα μέτρα που θα πάρει η εταιρία, ο κ. Στάσσης απέφυγε να είναι πιο συγκεκριμένος, ενώ μίλησε με βεβαιότητα για αυξήσεις στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών της εταιρείας, αλλά και για μηχανισμό ρήτρας CO2. Πρόσθεσε όμως ότι οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από τις μειώσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το ΦΠΑ «θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερη η επιβάρυνση στους λογαριασμούς υπογράμμισε» είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Figaro: Μειώνεται στο 24% η φορολογία των επιχειρήσεων το 2020 - Στο 20% το 2021

Έρχεται «ζεστό» χρήμα τις επόμενες ημέρες: Πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

Σχετικές ειδήσεις