ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Πάνω από το στόχο τα έσοδα τον Ιούλιο

Υπουργείο Οικονομικών: Πάνω από το στόχο τα έσοδα τον Ιούλιο
INTIME NEWS

Με ένα υπερπλεόνασμα της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έκλεισε ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2019, με τη συγκεκριμένη επίδοση να προκύπτει τόσο από το σκέλος των δαπανών που ήταν 600 εκατομμύρια ευρώ κάτω από το στόχο, όσο και από το σκέλος των εσόδων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, τον Ιούλιο κινήθηκαν αρκετά πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας καταβολής της πρώτης δόσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων συνολικού ύψους άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει η θετική πορεία στα φορολογικά έσοδα τα οποία κινήθηκαν στο ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ, πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη περίοδο.

Ειδικά τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν κατά 600 εκατομμύρια πάνω από στον στόχο για τη συγκεκριμένη περίοδο. Σημειώνεται ότι μετά τον Μάιο ίσχυαν και τα μέτρα μείωσης του ΦΠΑ σε τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια καθώς και προϊόντα εστίασης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Νέος τρόπος μέτρηση των εκπομπών ρύπων (vid)

results.it.minedu.gov.gr: Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει - Εδώ θα δείτε τις Βάσεις 2019