ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

Από την Παρασκευή (30/08) ξεκίνησε σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2019, τα οποία περιλαμβάνουν σημαντικές ελαφρύνσεις -  Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Για την πρώτη δόση, η προθεσμία λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τον ΕΝΦΙΑ 2019 οι φορολογούμενοι μπορούν να το πληρώσουν με δόσεις ή εφάπαξ.

Τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να ελεγχθούν κωδικό προς κωδικό από τους φορολογούμενους ώστε να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία των ακινήτων ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με πρώτη δόση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2019 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2019 από το TAXISnet – gsis

Οι φορολογούμενοι για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να συνδεθούν στο gsis (taxisnet- ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς κωδικούς τους και να επιλέξουν την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

Μετά:

  • Επιλέξτε το τρέχον έτος.
  • Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο τρέχον έτος.
  • Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
  • Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
  • Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
  • Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.
  • Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προστασία πρώτης κατοικίας: Από σήμερα (2/9) οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Πληρωμές με κάρτα: Ποιες αλλαγές θα γίνουν από 14/9

Σχετικές ειδήσεις