ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Πότε επαναλειτουργει η εφαρμογή για την αναδιανομή αδιάθετων δελτίων κοινωνικού τουρισμού

ΟΠΕΚΑ: Πότε επαναλειτουργει η εφαρμογή για την αναδιανομή αδιάθετων δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Κλειστή, λόγω τεχνικών προβλημάτων, θα παραμείνει σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού, εκδρομικού τουρισμού και δελτίων θεάματος, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ)/ΟΠΕΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική εφαρμογή θα επαναλειτουργήσει αύριο, 17 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 09:00 π.μ.

Παράλληλα, επισημαίνονται προς τους δικαιούχους τα παρακάτω:

Στα προγράμματα κοινωνικού-ιαματικού και εκδρομικού τουρισμού, η σειρά προτίμησης και, ειδικότερα, η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα, καθορίζει σε ποιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων δελτίων.

- Έτσι, αν, για παράδειγμα, κάποιος δικαιούχος έχει επιλέξει ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και δεν κληρώθηκε σε κανένα τουριστικό πρόγραμμα ή κληρώθηκε στο πρόγραμμα του κοινωνικού ή εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το δελτίο του, συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας μόνο στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

- Ενώ, αν κάποιος δικαιούχος έχει επιλέξει ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού και δεν κληρώθηκε σε κανένα τουριστικό πρόγραμμα ή κληρώθηκε στο πρόγραμμα του ιαματικού ή κοινωνικού ή εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το δελτίο του, συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας μόνο στο πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού. Ωστόσο, σε περίπτωση εξαντλήσεως των δελτίων του ιαματικού τουρισμού, θα μπορεί και αυτός να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό, αν και εφόσον το είχε επιλέξει στην αίτηση συμμετοχής του.

- Επίσης, αν κάποιος δικαιούχος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής του ως πρώτη προτίμηση το εκδρομικό πρόγραμμα και δεν κληρώθηκε σε κανένα τουριστικό πρόγραμμα ή κληρώθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού-ιαματικού-εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το δελτίο του, συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας μόνο στο εκδρομικό πρόγραμμα. Ωστόσο, σε περίπτωση εξαντλήσεως των δελτίων του εκδρομικού τουρισμού, θα μπορεί και αυτός να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό, αν και εφόσον το είχε επιλέξει στην αίτηση συμμετοχής του.

Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου, η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στην αναδιανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά 2019: «Κλείδωσαν» τα ποσά - Δείτε πόσα θα πάρετε και πότε (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή

Σχετικές ειδήσεις