ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ: «Βροχή» οι αιτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός

Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ: «Βροχή» οι αιτήσεις -  Ποιοι μένουν εκτός
Pixabay

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι τεράστιο ενδιαφέροντος. Ωστόσο χιλιάδες ενδιαφερόμενοι θα μείνουν εκτός προγράμματος. Έτσι τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης αναμένεται να σχεδιάσουν από κοινού το πλάνο για την επόμενη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Ο σχεδιασμός αναμένεται να έχει ως γνώμονα την εξεύρεση περισσότερων πόρων, ώστε χιλιάδες ακόμη νοικοκυριά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Ερωτηθείς για την πορεία του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αγκάλιασε η ελληνική κοινωνία, και ταυτόχρονα «στηρίζει την οικονομία και την οικοδομή, στηρίζει και τα νοικοκυριά».

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η πρώτη φάση του προγράμματος προχώρησε με την προηγούμενη κυβέρνηση και εξαντλήθηκε ένας προϋπολογισμός περίπου στα 470 εκατ. ευρώ «τώρα η δεύτερη φάση έχει έναν προϋπολογισμό 270 εκατομμύρια. Στις πρώτες 5-6 περιφέρειες που βγήκαν στον αέρα τη Δευτέρα το πρόγραμμα εξαντλήθηκε – η διαδικασία είναι ηλεκτρονικά- μέσα σε 20 ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το χρονοδιάγραμμα του β’ κύκλου του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε ότι «είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης που συντονίζει γενικότερα όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να δοθούν κι άλλα χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να στηριχθεί αυτό το πρόγραμμα, που είναι ένα σύγχρονο, προοδευτικό και σίγουρα φιλικό στο περιβάλλον πρόγραμμα».

Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος που εξέδωσε το ΥΠΕΝ για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» ισχύουν οι εξής ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων:

  • Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά
  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
  • Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
  • Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
  • Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» στην κάθε Περιφέρεια ή ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά

Επίδομα θέρμανσης: Στο τραπέζι η αύξησή του - Τα δύο σενάρια

Ρoή Ειδήσεων