ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν πρόσθετη ενίσχυση των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων έως το τέλος του έτους, κίνηση την οποία έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερο μέτρο για τη φετινή διανομή κοινωνικού μερίσματος είναι η έξτρα χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με 200 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως με την καταβολή μιας μορφής Δώρου Χριστουγέννων στους δικαιούχους.

Για το Δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους ΚΕΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει μια πρώτη κρούση και στους θεσμούς.

Σήμερα, το ΚΕΑ ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ ημισείας στον τραπεζικό λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα, ενώ η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης είναι νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 1.200 έως 3.000 ευρώ και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει επανασχεδιασμό και διεύρυνση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2020 με επαναφορά της ονομασίας Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και αύξηση των κονδυλίων ενίσχυσης των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.