ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ - Ενιαία ενίσχυση 2019: Από σήμερα η μεγάλη πληρωμή για τις αγροτικές επιδοτήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ - Ενιαία ενίσχυση 2019: Από σήμερα η μεγάλη πληρωμή για τις αγροτικές επιδοτήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες - Όλες οι ειδήσεις: «Ζεστό» χρήμα ετοιμάζεται να δώσει στους αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ από σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αρχίσει να πιστώνει τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Τετάρτης.

Στόχος, σύμφωνα με τον Οργανισμό είναι μέχρι την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή για όλες τις τράπεζες και τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους.

Το πιο πιθανό είναι τα χρήματα του 70% της βασικής να είναι διαθέσιμα σε όλες τις τράπεζες έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το αργότερο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε πριν από την εθνική μας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου να έχει πιστωθεί και να είναι διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για φέτος που ανέρχεται στο 70% της βασικής ενίσχυσης».

«Από κει και μετά υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους (τέλος Δεκεμβρίου) θα καταβληθεί στους δικαιούχους το υπόλοιπο 25%-30% της βασικής ενίσχυσης, καθώς και το πριμ για το λεγόμενο πρασίνισμα, το οποίο και δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα, αφού ολοκληρωθεί η πίστωση της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης, μπαίνει σε τροχιά πληρωμής η εξισωτική αποζημίωση του έτους 2019.