ΕΛΛΑΔΑ

Εξέλιξη - ΣΟΚ: Νεκρός ο Μιχάλης Σαρικλής - Τον δολοφόνησε ο φίλος του

Εξέλιξη - ΣΟΚ: Νεκρός ο Μιχάλης Σαρικλής - Τον δολοφόνησε ο φίλος του

Ο ύποπτος μάρτυρας που ανέδειξε η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία ενός Σαμιώτη ήρωα του πολέμου και υπέδειξε το σημείο που τον έθαψε…

Επί τρία χρόνια, από τις 10 Νοεμβρίου του 2016, ο εύπορος νησιώτης Μιχάλης Σαρικλής που κατοικούσε στον Κέδρο, θεωρείτο αγνοούμενος.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, οι γιοι του δεν είχαν πιστέψει ποτέ τα σενάρια που ανέφεραν πως είχε φύγει από το νησί.

Όταν το «Φως στο Τούνελ» ξεκίνησε την έρευνα γύρω από την υπόθεση, τα περισσότερα στοιχεία «φωτογράφιζαν» την εμπλοκή του στενού του φίλου που τον είδε για τελευταία φορά ζωντανό.

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε στη Σάμο πριν λίγες μέρες, μίλησε μαζί του και εντόπισε τις αντιφάσεις του.

Ο κατηγορούμενος στο «Τούνελ» πριν την αποκάλυψη…

Από την έρευνα που είχε προηγηθεί είχε προκύψει πως ο ίδιος είχε συνεχή επαφή με τον ήρωα πολέμου και φρόντιζε για την προμήθεια και λήψη των φαρμάκων του. Ήταν εκείνος που λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση, μπήκε με την αστυνομία στο σπίτι του Σαρικλή και όπως είπε τα βρήκαν όλα «νορμάλ»!

Το αμοντάριστο υλικό του «Τούνελ» είναι αποκαλυπτικό!

Ο κατηγορούμενος πλέον για τη δολοφονία του ηλικιωμένου Σαμιώτη αρχικά δίστασε να μιλήσει στον ρεπόρτερ του «Τούνελ» για τον καλό του φίλο. Ανέφερε πως ο Σαρικλής είχε σχέσεις με Βουλγάρες και πως πριν χαθεί του είχε πει πως θα πήγαινε στην Αθήνα. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο κάποιος να του είχε «κάνει ζημιά»…

Ο ίδιος δεν απάντησε με σαφήνεια όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πότε είδε τον Σαρικλή για τελευταία φορά. Προσπαθώντας να αποφύγει στοχευμένες ερωτήσεις, ανέφερε πως πίστευε πως ήταν στην Αθήνα γιατί έψαχνε για ένα καλό γηροκομείο για να μείνει.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το μυστικό της εξαφάνισης του Σαρικλή κρυβόταν στο νησί και πως κάποιος του είχε κάνει κακό. Είχε μάλιστα το θράσος να απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του να μιλήσει .

Το θύμα έκανε έρευνα στον Καναδά για τον δράστη

Ο δράστης για χρόνια κατοικούσε στον Καναδά πριν μείνει μόνιμα στη Σάμο. Οι κινήσεις του και η συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είχαν προκαλέσει ανασφάλεια στο θύμα και για το λόγο αυτό ζήτησε να μάθει πληροφορίες από έναν συγγενή του που μένει στον Καναδά και τον γνώριζε.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο ξάδελφος του θύματος Γιάννης Τσοπαναριάς ανέφερε σχετικά:

«Ο Μιχάλης με κάλεσε στο τηλέφωνο πέντε μέρες πριν δολοφονηθεί. Ζήτησε πληροφορίες για τον άνθρωπο για τον άνθρωπο που τον βοηθούσε και μπαινόβγαινε στο σπίτι του. Του είπα πως επρόκειτο για απατεώνα και τον παρότρυνα να απομακρυνθεί από αυτόν γιατί τον γνώριζα όσο έμενε στον Καναδά. Του είπα ακόμα να ζητήσει πίσω τα αντικλείδια του σπιτιού του που του είχε δώσει. Δυστυχώς δεν με είχε ρωτήσει νωρίτερα. Πέντε μέρες αργότερα, άλλος συγγενής με ενημέρωσε πως ο ξάδελφος μου εξαφανίστηκε. Σήμερα έμαθα πως τελικά τον δολοφόνησαν».

“Μας έλεγε ότι ο θείος μου έφυγε με Βουλγάρα…”

Τα φώτα στο σπίτι του ηλικιωμένου Σαμιώτη άναψαν για τελευταία φορά στις 16 Νοεμβρίου 2016. Από τότε σκοτάδι απλώθηκε πάνω από την εξοχική κατοικία. Ανήσυχος ο ανιψιός του πήγε να ρωτήσει τον «φίλο» του που τον βοηθούσε και τον συναντούσε καθημερινά. Εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντας του πως ο Σαρικλής είχε πάει να ψάξει για γηροκομείο στην Αθήνα ή βρισκόταν στη Βουλγαρία με μια φίλη του.

Μάλιστα του είπε πως ούτε ο ίδιος μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά γιατί είχε απενεργοποιήσει τα τηλέφωνα του, αλλά τον διαβεβαίωσε πως ήταν καλά στην υγεία του. Τα λεγόμενα του «φίλου» δεν έπεισαν τον ανιψιό που στη συνέχεια πήγε στο σπίτι. Εκεί παρατήρησε πως ένα παράθυρο ήταν ανοιχτό, το αυτοκίνητο του ξεκλείδωτο και η ταυτότητα του μέσα σ’ αυτό. Άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία.

Το «Τούνελ» ερευνά στον τόπο του εγκλήματος…

Στο σπίτι του θύματος κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν με τέτοιο τρόπο αφημένα στον χώρο, που δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά στον γιο του Νίκο που γνώριζε καλά τις συνήθειες του πατέρα του.

Ο Μιχάλης Σαρικλής είχε ακίνητη περιουσία, ένα σεβαστό ποσό στην τράπεζα ενώ στο σπίτι του έκρυβε μετρητά και χρυσές λίρες. Συνήθιζε να δανείζει χρήματα και το ίδιο είχε συμβεί λίγο πριν χαθεί με τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του.

Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν τα μετρητά, οι λίρες αλλά και το σημειωματάριο όπου έγραφε σε ποιον και τι ποσό δάνειζε.

Ο γιος του δεν πίστεψε ποτέ ότι έφυγε μόνος του καθώς στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν η ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας του και τα τραπεζικά του έγγραφα.

Ο γιος: Από τα δεκαέξι του ανατίναζε τα τρένα των Γερμανών…

Ο γιος του θύματος περιέγραψε στον δημοσιογράφο τις μνήμες του από την πλούσια δράση του πατέρα του στον πόλεμο και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα, για τις οποίες είχε παρασημοφορηθεί. Οι κατακτητές είχαν σκοτώσει τη μητέρα του και ο Σαρικλής στα 17 του δεν δίσταζε ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του να ανατινάζει γέφυρες και τρένα για να αποτρέψει τον εχθρό.

Τραγική ειρωνεία: Τα παράσημα του μετά την εξαφάνιση, δεν βρέθηκαν πουθενά.

Η ομολογία του δράστη…

Μετά την παρουσία της εκπομπής στο νησί, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου το συγκεκριμένο άτομο κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει στην Ασφάλεια της Σάμου και μετά από πολύωρη ανάκριση, έσπασε και ομολόγησε την πράξη του. Το κίνητρο φαίνεται πως ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα, αφού ο τελευταίος του είχε δανείσει ένα μεγάλο ποσό, το οποίο απαιτούσε να πάρει πίσω. Στις 11 Νοεμβρίου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαν οι δύο άντρες έξω από το σπίτι του Σαρικλή , ο «φίλος» τον χτύπησε όπως ισχυρίστηκε με τα χέρια του στο κεφάλι και ο ηλικιωμένος σωριάστηκε νεκρός.

Έξω από το σπίτι του θύματος είχε βρεθεί μία τεχνητή οδοντοστοιχία κάτω γνάθου άλλα δυστυχώς από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν είχε εντοπιστεί επαρκές γενετικό υλικό. Το στοιχείο όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό ν’ ανοίξει το δρόμο για να ερευνηθεί η δολοφονία του.

Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως μετέφερε με το όχημα του το πτώμα του βετεράνου Σαμιώτη σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας στο Κοκκάρι και το κάλυψε με κλαδιά.

Υπέδειξε το σημείο, όπου εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για εξέταση. Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Σε βάρος του «φίλου» του Σαρικλή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο δικηγόρος-εγκληματολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος Διονύσης Χιόνης που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ» ανέφερε:

«Μια παράμετρος που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η ερευνητική δημοσιογραφία αναγκάζει το δυσκίνητο σύστημα των Αρχών να αντιδράσει έστω και αργά. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύετε εσείς με την εκπομπή σας εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Αν δεν γινόταν η έρευνα του «Τούνελ» ίσως δε θα είχε κινητοποιηθεί το σύστημα για να φτάσουμε στην ομολογία».

Ο γιος του θύματος Νίκος Σαρικλής ιδιαίτερα συγκινημένος, είπε από το στούντιο του «Τούνελ»:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ κυρία Νικολούλη για την προσπάθεια που κάνατε όπως και την Αστυνομία και το έγκλημα αποκαλύφθηκε έστω και μετά από τρία χρόνια. Το δράμα της οικογένειας με την εμπλοκή αυτού του ανθρώπου στη ζωή του πατέρα μου είχε ξεκινήσει πριν την εξαφάνιση του. Είχε καταφέρει να απομακρύνει από κοντά τους συγγενείς του, καθώς και αρκετές οικιακές βοηθούς. Αν δεν ερχόταν το «Τούνελ» στο νησί, θα ήμασταν ακόμα στο σκοτάδι…».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκράτι: Θησαυρός στα σκουπίδια - Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες