ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει τη διάσπαση της ευρωζώνης ο Σόιμπλε

Αποκλείει τη διάσπαση της ευρωζώνης ο Σόιμπλε

Αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον της ευρωζώνης κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο κ. Σόιμπλε προβλέπει σταθεροποίηση της ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 12 μήνες και αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασής της.

«Πιστεύω ότι τους επόμενους 12 μήνες θα έχουμε θέσει τον κίνδυνο της μετάδοσης της κρίσης υπό έλεγχο και θα έχουμε σταθεροποιήσει την Ευρωζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης ο Βόλφανγκ Σόιμπλε απάντησε χαρακτηριστικά: «Βάσει των όσων γνωρίζω αυτή τη στιγμή, ναι το αποκλείω».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η νομισματική ένωση είναι κοινή με τη μοίρα των χωρών και τόνισε ότι οι ηγέτες της Ευρώπης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν μια κατάρρευσή της.

Επανέλαβε δε τις εκκλήσεις προς την Ευρώπη να τεθεί σε λειτουργία ο ESM μέχρι τα μέσα του 2012, για να διασφαλιστεί η συγκράτηση της κρίσης της ευρωζώνης μέχρι το τέλος του επομένου έτους και πρόσθεσε ότι όσο το δυνατό συντομότερα συγκεντρωθούν τα 80 δισ. ευρώ για να δοθούν στο ESM ώστε να ενισχυθεί στα 500 δισ. ευρώ, τόσο το καλύτερο θα είναι.