ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Έως 17.000 ευρώ επιχορήγηση σε ανέργους - Δείτε ποιους αφορά

ΟΑΕΔ: Έως 17.000 ευρώ επιχορήγηση σε ανέργους - Δείτε ποιους αφορά

Tο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους - Ποιες είναι προϋποθέσεις - Πώς θα επιλεγούν οι δικαιούχοι.

Νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης υποστήριξε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός των δυο επόμενων μηνών και θα ευνοήσει περί τους 2.800 ανέργους.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης τόνισε ότι το πρόγραμμα νεανικής νεπιχειρηματικότητας για ανέργους θα προβλέπει επιδοτήσεις δυο «ταχυτήτων»:

  • Η 12μηνη διάρκεια προγράμματος θα οδηγεί επιχορήγηση έως 10.000 ευρώ
  • Η 18μηνη διάρκεια προγράμματος θα «ξεκλειδώνει» έως 17.000 ευρώ

«Μπορεί ο οποιοσδήποτε άνεργος να συμμετάσχει, από 18-29 ετών, άμα θέλει να καταθέσει επιχειρηματική πρόταση προς την αυτοαπασχόληση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας θα εστιάσει κυρίως στη στήριξη των γυναικών «το 60% των επιδοτούμενων σχεδίων θα αφορά γυναίκες, που μέχρι σήμερα δεν αντιπροσωπεύονται σε αυτές τις δράσεις με τα επιχειρηματικά σχέδια» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη «το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους, θα είναι καινοτόμο, διότι στηρίζει τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Δηλαδή, θα υπάρχει συμβουλευτική και καθοδήγηση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι επιχειρηματικές ιδέες που θα χρηματοδοτηθούν θα οδηγήσουν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις».

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα «στήνεται» με τη βοήθεια συμβούλων του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους συμμετέχοντες, αξιοποιώντας τις ιδέες τους «οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες της επιχειρηματικής ιδέας» επισήμανε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός του Φεβρουαρίου πρέπει να αναμένεται -εκτός απροόπτου- και η προκήρυξη του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 ανέργους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για ΠτΔ

Σχετικές ειδήσεις