ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισφορές μισθωτών και επιχειρήσεων: Πόσο θα μειωθούν το 2021

Εισφορές μισθωτών και επιχειρήσεων: Πόσο θα μειωθούν το 2021
pixabay

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και μισθωτών κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες εξετάζει η κυβέρνηση για το 2021, μετά τη μείωσή τους κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες που έχει προαναγγελθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση είχε υπολογίσει αρχικά μείωση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά πλέον εξετάζει να είναι μεγαλύτερη και ενδεχομένως να φθάσει τις 2 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που θα κοστίσει στον προϋπολογισμό περί τα 900 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2020 και συγκεκριμένα από το 24% στο 20%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δεν αποκλείεται, όμως, να αποφασισθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο μείωση του συντελεστή αυτού στο 23% από 24%. Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός μείωσης εισφορών και φορολογικών συντελεστών, ώστε να κερδίσουν όλοι από τις αλλαγές που θα γίνουν.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει συνολικά μία μείωση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων (πλήρους απασχόλησης) κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και συγκεκριμένα κατά 2,38 μονάδες για τις επιχειρήσεις και κατά 2,62 μονάδες για τους εργαζόμενους.