ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αναλυτικά τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 ισχύουν τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που προβλέπουν μεσοσταθμικές αυξήσεις 9,2%.

Τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε η επιχείρηση, αποφασίστηκαν μετά από γνωμοδότηση της ΡΑΕ και σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως προκύπτει από τα τιμολόγια, η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση ανήλθε στο 9,2%, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και τα τιμολόγια των πολυτέκνων διατηρούνται αμετάβλητα, ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος κλιμακώνονται από 9% έως 12,1% για τους οικιακούς πελάτες, ενώ θα επιβαρυνθούν όσοι κάνουν μεγαλύτερες καταναλώσεις.

Σε αυτή την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.

Επίσης, αποφασίστηκε μια μικρή αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.

Από τη μεσοσταθμική αύξηση των λογαριασμών των πελατών Χαμηλής Τάσης κατά 9,2% μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:

• Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας – λόγω Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, επιβολής ΕΦΚ στο μαζούτ και στο ντίζελ και αύξησης των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%,

• ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 2,6%,

• μεταβολή του τέλους λιγνίτη 0,9% και

• ΦΠΑ 1,1%

Αναλυτικά οι Πίνακες με το Μέσο Τιμολόγιο ανά κατηγορία τιμολογίων ΔΕΗ Χαμηλής Τάσης και τη μεταβολή του σε σχέση με το 2011:

timologio_2
timologio_3
timologio_1
timologio_4