ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Καθηγητής βίασε μαθήτρια - Αυτοκτόνησε η 15χρονη

Φρίκη: Καθηγητής βίασε μαθήτρια - Αυτοκτόνησε η 15χρονη
Pixabay

Η υπόθεση της αυτοκτονίας μίας μαθήτριας που βιάστηκε από τον υποδιευθυντή του σχολείου της εκδικάζεται από το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ευελπιστούν σε μία απόφαση που θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλη την Λατινική Αμερική. 

Σε μία περιοχή του Εκουαδόρ όπου το 30% των μαθητών, ηλικίας 13 έως 15 ετών, αναφέρουν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στο σχολείο, εκφράζονται οι ελπίδες, ότι η υπόθεση, που θα εξεταστεί στο Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κόστα Ρίκα, θα οδηγήσει στην θέσπιση των πρώτων διεθνών προτύπων για την προστασία των μαθητριών από τη σεξουαλική βία στα σχολεία.

Η δίκη εξελίσσεται γύρω από το θάνατο μίας μαθήτριας από το Εκουαδόρ το 2002, της Paola Guzmán Albarracín, και αναφέρεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον υποδιευθυντή του σχολείου όταν απευθύνθηκε σε εκείνον για βοήθεια. Ο υποδιευθυντής ήταν 65 ετών. Παράλληλα αναφέρεται ότι στα 15 της, όταν έμεινε έγκυος, απευθύνθηκε στον γιατρό του σχολείου για άμβλωση. Εκείνος συμφώνησε να προχωρήσουν στην άμβλωση αφού πρώτα κάνει σεξ μαζί της. Η Paola Guzmán Albarracín επιχείρησε να αυτοκτονήσει και το σχολείο καθυστέρησε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Όταν τελικά η μητέρα της ενημερώθηκε πολλές ώρες μετά, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να της σώσουν τη ζωή.

Το 2006, το Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα (CRR) κατέθεσε την υπόθεση στο IACHR για να καταστήσει τις Αρχές του Ισημερινού υπεύθυνες για τη μη διερεύνηση των περιστάσεων που οδήγησαν στο θάνατο της ανήλικης μαθήτριας. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν επιβληθεί ποινές για το θάνατό της.

Πηγή: Guardian

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από Ε.Ε.: Σκέφτεται να αποσύρει νομίσματα του ευρώ – Δείτε ποια