ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων: Περίπου 700.000 στους δρόμους

Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων: Περίπου 700.000 στους δρόμους
Intime

Καταγγελίες και διαμαρτυρίες από όλη τη χώρα για την συνεχιζόμενη κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους, γίνονται την τελευταία περίοδο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το επιμελητήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα «και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οξύτατο αυτό πρόβλημα με τις ολέθριες συνέπειες καθώς τα οχήματα χωρίς ασφάλιση ανέρχονται κατά τις εκτιμήσεις σε περίπου 700.000 και συνιστούν δημόσιο κίνδυνο».

Υπενθυμίζει ότι, έως σήμερα επανειλημμένως αποτάθηκε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τελικώς συνέβαλε - στον βαθμό που του αναλογεί - στο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο νόμος για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων.

Όμως, σημειώνει ότι η εκ νέου αύξηση του αριθμού τους, ενώ είχαν μειωθεί στις περίπου 250 χιλιάδες, δείχνει ότι τα όσα μέτρα ελήφθησαν ως σήμερα δεν επαρκούν.

«Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμφανίζει αδυναμία η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει βούληση και η αναγκαία παρέμβαση είναι αυτή που θα επιτρέπει στο κράτος να εντοπίζει ακαριαία το όχημα που δεν έχει ασφάλιση» όπως υπογραμμίζεται.

Σήμερα συνεχίζει το επιμελητήριο, η υποδομή που δημιουργήθηκε είναι σημαντική. Οργανώθηκαν βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικοποιήθηκε η καταγραφή των οχημάτων, ξεκαθαρίστηκαν τα αρχεία των διαφόρων υπηρεσιών και δικτυώθηκαν τα συστήματα καταγραφής αδειών κυκλοφορίας και ασφαλισμένων οχημάτων.

«Συνεπώς μπορούν να γίνουν επιπλέον ρυθμίσεις» καταλήγει το επιμελητήριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός 2020: Ποιοι εργαζόμενοι και πότε θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους

Σχετικές ειδήσεις