ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονο παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΣΕΒ

Έντονο παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΣΕΒ

Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξεύρεσης διάδοχης κατάστασης στον ΣΕΒ;


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το παρασκήνιο που «πλέκεται» πίσω από τις κλειστές πόρτες του Συνδέσμου, είναι εξαιρετικά πλούσιο και αρκούντως ενδιαφέρον, αφού δείχνει ότι οι «σοφοί γέροι» του ΣΕΒ, σε συνεργασία με γνωστά στελέχη της επόμενης γενιάς των Ελλήνων βιομηχάνων αναζητούν τον διάδοχο του σημερινού προέδρου κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Με τη διαφορά ότι ο τελευταίος δεν έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από τα κοινά του ΣΕΒ, αλλά να κοινοποιεί, όπου δει, ότι θα ξανά είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στις επόμενες εκλογές.

Όπερ σημαίνει ότι η σύγκρουση οδηγείται στα άκρα, με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη. Το θέμα, εν προκειμένω, είναι ποιος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το αντίπαλο δέος του κ. Δασκαλόπουλου. Από τις έως τώρα κρούσεις που έχουν γίνει, προκύπτει ότι το ενδιαφέρον για μια άλλη υποψηφιότητα, απέναντι στο σημερινό πρόεδρο, είναι μάλλον περιορισμένο.

Κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι εν μέσω της κρίσης, κανείς επιχειρηματίας δε θα ήθελε να σταματήσει να ασχολείται 100% με τις δουλειές του, αφιερώνοντας χρόνο στα θέματα του ΣΕΒ, τα οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκα. Κάποιες πρώτες κρούσεις που έχουν γίνει, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ μόλις χθες, μέσω μιας ιστοσελίδας είδε το φως της δημοσιότητας το όνομα του επικεφαλής της Chipita κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος όμως αργότερα διέψευσε κάθε εμπλοκή του.

Το σίγουρο είναι ότι στο διάστημα που μεσολαβεί έως την πραγματοποίηση των εκλογών, θα μεσολαβήσουν αρκετές ζυμώσεις, οι οποίες μπορεί τελικώς να οδηγήσουν και στην ανατροπή της σημερινής εικόνας στον ΣΕΒ. Σίγουρο επίσης θα πρέπει να θεωρείται ότι και η πλευρά Δασκαλόπουλου, πάντως δε θα παραδώσει εύκολα τα όπλα…