ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Ψηφιοποιείται η φορολογική ενημερότητα για τις πληρωμές

Δημόσιο: Ψηφιοποιείται η φορολογική ενημερότητα για τις πληρωμές

Η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί τον πρώτο δημόσιο φορέα που θα αξιοποιήσει το Κέντρο Διαλειτουργικότητας για την αυτοματοποιημένη αναζήτηση και λήψη φορολογικής ενημερότητας για τις πληρωμές των δαπανών της.

Η αυτοματοποιημένη αυτή διαδικασία οφείλει να επεκταθεί και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σταδιακά απαλλάσσονται από την υποχρέωση να προσκομίζουν οι ίδιοι φορολογική ενημερότητα για να μπορέσουν να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, αξιοποιώντας το αναβαθμισμένο Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr θα γίνονται αυτόματα και εύκολα οι συμψηφισμοί μεταξύ Δημοσίου και Προμηθευτών.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό Δημόσιο έχει υποχρέωση να πληρώσει τους προμηθευτές του, κάποιους ανθρώπους που συνεργάζεται. Πολλοί όμως από αυτούς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες διαδικασία των συμψηφισμών. Αντί λοιπόν να ανταλλάσσουν φαξ προμηθευτές και δημόσιοι οργανισμοί σε λίγο καιρό θα πραγματοποιείται αυτόματα ο συμψηφισμός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και στα σπίτια

Σχετικές ειδήσεις