ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές

Σταϊκούρας: Μείωση ενοικίου 40% και στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές

Νομοθετική ρύθμιση και για την επαγγελματική στέγη των πληττόμενων επιχειρήσεων και την έκπτωση στο ενοίκιο, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το αυριανό Eurogroup, για την πρώτη κατοικία για τις οφειλές καθώς και για την περαιτέρω μείωση στα ενοίκια που εξετάζει η κυβέρνηση.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup είπε ότι οι ΥΠΟΙΚ των ευρωπαϊκών κρατών πήραν τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά το πρόβλημα που υπάρχει είναι ταμειακό και αφορά την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. Αναφορικά με το Ευρωομόλογο ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως και άλλες προτάσεις και παρά το ότι ο συμβιβασμός δεν είναι πολύ κοντά» και πρόσθεσε πως «αισιοδοξεί ότι τελικά θα βρεθεί μια κοινή λύση όπως κοινός είναι και ο εχθρός».

Ερωτηθείς για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα με κοινωνική ευαισθησία και το ίδιο θα κάνει και τώρα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία όταν θα έρθει η ώρα»σημείωσε.

Αναφορικά με τις οφειλές που θα συγκεντρωθούν μετά τις αναστολές πληρωμών των φορολογουμένων ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως «αρχικά η παράταση των λίγων μηνών που δόθηκε να είναι αρκετή και δεσμεύθηκε πως όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, θα υπάρχει η δυνατότητα ρυθμίσεων» ανέφερε.

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που έχει νομοθετήσει, αλλά και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αυτές παρουσιάστηκαν σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ανεπιτυχώς να μηδενίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης»

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε περισσότερα μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με ισχυρότερες οικονομίες και μάλιστα σε κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων, σε άλλες επιχειρήσεις εκτός των ΚΑΔ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ή και για τα φοιτητικά ενοίκια. Αν και απέφυγε να δεσμευθεί, δήλωσε ότι αξιολογούνται λύσεις και για επιμήκυνση των πληρωμών σε δόσεις που αναστέλλονται για το φθινόπωρο.Με το μέτρο αυτό θα καλυφθούν χιλιάδες επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο της εστίασης, οι οποίες παραμένουν ανοικτές αλλά αποκλειστικά και μόνο με παραδόσεις κατ’ οίκον και take away.

O κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόνοια και για τα ενοίκια των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά παραμένουν ανοικτές και θα εφαρμοστεί και εκεί η μείωση ενοικίου κατά 40%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι «θα υπάρξει επιπλέον πρόνοια για τους ανέργους καθώς ναι μέν έχουν ληφθεί μέτρα, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου - Μέχρι πότε ισχύει η έκπτωση 25%

Σχετικές ειδήσεις