ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο επίδομα: Ποιες οικογένειες το δικαιούνται - Πότε και πώς θα το πάρουν - Δείτε τα ποσά

Έκτακτο επίδομα: Ποιες οικογένειες το δικαιούνται - Πότε και πώς θα το πάρουν - Δείτε τα ποσά
PIXABAY

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου (25/04), προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά, για κάθε δικαιούχο.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Πώς κλιμακώνεται η έκτακτη ενίσχυση

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στο τέλος Μαΐου για οικογένειες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με ανήλικα παιδιά κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη τους ως εξής:

  • Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ.
  • Ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.
  • Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά θα πάρει 200 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 650 ευρώ αντί 450 ευρώ.
  • Ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα τέκνα θα πάρει 250 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 750 ευρώ αντί 500 ευρώ που είναι το πλήρες κανονικό εγγυημένο εισόδημα.
  • Ζευγάρι με πέντε ανήλικα τέκνα θα πάρει 300 ευρώ έξτρα ενίσχυση που είναι και το ανώτερο όριο και συνολικά 850 ευρώ αντί 550 ευρώ που είναι το πλήρες μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων. «Αυτές οι ημέρες, λόγω του κορονοϊού, είναι δύσκολες και πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να είμαστε όλοι μαζί. Πρόθεση των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της οικογένειας, αλλά και των πιο αδύναμων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτή η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί εφάπαξ.

Η δαπάνη της ενίσχυσης, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά, που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γιατί το καλοκαίρι αποδυναμώνει τον φονικό ιό - Πώς θα είναι φέτος το μπάνιο στην παραλία

Σχετικές ειδήσεις