ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες έλαβαν τα 800 ευρώ

Σκυλακάκης: Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες έλαβαν τα 800 ευρώ

Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες έλαβαν το επίδομα των 800 ευρώ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν ως στόχο τη στήριξη της εργασίας και η προσπάθεια για ανάκαμψη.

ια αυτό το λόγο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στον τρόπο που διαχειρίζεται το οικονομικό επιτελείο τις δαπάνες.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι θα δοθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε περίπου 100 χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα τονίζοντας ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος, πιθανότατα τον Ιούνιο.

Επιστρεπτέα προκαταβολή - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν

Περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Όπως ανακοίνωσε χθες το οικονομικό επιτελείο, έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις, με 430.000 εργαζόμενους, που έκλεισαν με κρατική εντολή ή επλήγησαν, θα ενισχυθούν με ποσά από 2.000 ευρώ έως και 500.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημαντική θα είναι η βοήθεια για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εισπράττοντας ποσά τουλάχιστον 2.000 ευρώ, αλλά και 4.000 ευρώ, 8.000 ευρώ και 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες - 21 νέα κρούσματα

Σχετικές ειδήσεις