ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ύποπτος και για υπεξαίρεση ο Λ.Λαυρεντιάδης

Ύποπτος και για υπεξαίρεση ο Λ.Λαυρεντιάδης

Για νέα κατηγορία αυτήν της κακουργηματικής υπεξαίρεσης καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης,

καθώς επίσης και τέσσερις ακόμη συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργος.

Το νέο αυτό αδίκημα καλείται να αντιμετωπίσει ύστερα από νέο έγγραφο της Αρχής για την καταπολέμηση βρόμικου χρήματος που έφτασε στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ι. Δραγάτση, σύμφωνα με το οποίο 54 εκ. ευρώ από τα συνολικά 701 εκατομμύρια για τα οποία ελέγχεται ήδη ποινικά, κατέληξαν προσωπικά στον ίδιο ύστερα από «περίεργες διαδρομές». Κατόπιν της εξέλιξης αυτής ο Λ.Λαυρεντιάδης έλαβε νέα – την 6η κατά σειρά- προθεσμία για τις 30 Ιανουαρίου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έχει ξεκινήσει και επισήμως διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της νέας Proton Bank με στόχο να επιστρέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο που του παρέχει η νομοθεσία.

Ήδη ο επιχειρηματίας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται ελέγχεται ποινικά για σοβαρά κακουργήματα όπως απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η υπόθεση ως γνωστός αφορά στα επισφαλή - κατά τις αρχές - δάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν από την Proton Bank κυρίως επί των ημερών του επιχειρηματία και φέρονται να κατέληξαν σε εταιρίες άμεσου ή έμμεσου συμφέροντός του.