ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι η τροπολογία για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» - Τι προβλέπει για τους μισθούς

Αυτή είναι η τροπολογία για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» - Τι προβλέπει για τους μισθούς

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για το πρόγραμμα αναπλήρωσης μισθών «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου θα είναι ενεργός ο μηχανισμός «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και η μείωση του ωραρίου απασχόλησης θα γίνεται ανά εβδομάδα.

Ο μηχανισμός αφορά μόνο όσους εργάζονται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης κατά την χρονική στιγμή που η τροπολογία θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν για έναν ή περισσότερους μήνες για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», δύνανται να προβαίνουν σε μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50%, είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσειςεργοδότες κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου.

Ο μηχανισμός εφαρμόζεται αποκλειστικά σε εργαζομένους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης της παρούσας για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του μηχανισμού για το σύνολο ή μέρος του προσωπικού τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι-«Πότε θα την πιάσουν»: Η αγωνία της Ιωάννας, οι πόνοι και οι τρεις ύποπτες