ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν αποτελεί επιλογή η χρεοκοπία της Ελλάδας»

«Δεν αποτελεί επιλογή η χρεοκοπία της Ελλάδας»

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως δεν αποτελεί επιλογή η χρεοκοπία της Ελλάδας, καλώντας ταυτόχρονα τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους .


Η χρεοκοπία της Ελλάδας «δεν θα ήταν κάτι που θα βλέπαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Έκκληση απηύθηνε παράλληλα στους ιδιώτες πιστωτές να βοηθήσουν από την πλευρά τους ώστε να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία στο πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Τα πράγματα θα πρέπει να σημειώσουν σημαντική πρόοδο τώρα, η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα», τόνισε η ίδια.

Ζήτησε ακόμη από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδίως τη Γερμανία να προχωρήσουν με την ενίσχυση της δύναμης πυρός των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης, λέγοντας πως κατανοεί την απροθυμία της Γερμανίας να προωθήσει τα ευρωομόλογα αν και σημείωσε ότι ελπίζει ότι στο τέλος η γερμανική κυβέρνηση θα ακούσει τις προτάσεις του ΔΝΤ αυτά.