ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδήμος στο Reuters: Στο 9,5% το έλλειμμα το 2011

Παπαδήμος στο Reuters: Στο 9,5% το έλλειμμα το 2011

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με δηλώσεις του στο Reuters ανέφερε πως το έλλειμμα για το 2011 θα διαμορφωθεί στο 9,5% του ΑΕΠ, από 10,6% το 2010.

Η απόκλιση από τις αρχικές εκτιμήσεις για το έλλειμμα αποδίδεται στην μεγαλύτερη ύφεση από το αναμενόμενο, η οποία εμπόδισε την ελληνική κυβέρνηση να πιάσει τους στόχους για φέτος παρά τις περικοπές και την έκτακτη φορολόγηση, σχολιάζει το πρακτορείο.

Μιλώντας στο νεοκλασικό του γραφείο του λίγο πριν αρχίσουν και πάλι συνομιλίες με τους τραπεζίτες για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων που είναι το κλειδί για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία, ο κ. Παπαδήμος είπε:

"Η Ελλάδα δεν θα κάνει στάση πληρωμών".

Ο πρωθυπουργός δήλωσε όμως πως κυβέρνηση θα λάβει και άλλα μέτρα.

«Καταλαβαίνουμε πως ο Ελληνικός λαός δεν είναι χαρούμενος με τις τωρινές οικονομικές συνθήκες και εκτιμούμε τις θυσίες που έχει κάνει» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει την ανάγκη να διορθώσουμε τα δημοσιονομικά μας προβλήματα. Πιστεύω πως καταλαβαίνουν ότι και άλλα μέτρα είναι απαραίτητα για να πετύχουμε την ανάπτυξη» πρόσθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος..

Αναφορικά με το ελληνικό PSI, ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι "έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές, για το PSI, τις επόμενες ημέρες και με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας".

Μάλιστα στην συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ του Παπαδήμου και του Νταλλάρα για το PSI, υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες οι οποίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Για το αν μετανιώνει που άφησε μια ήρεμη ακαδημαϊκή καριέρα για να αναλάβει την θέση του πρωθυπουργού απαντά: «Πρέπει να συνεισφέρω στην χώρα μου για να ξεπεράσουμε την κρίση».

«Όταν παίρνεις μια απόφαση δεν κοιτάς πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παπαδήμος.