ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδρούν τα γερμανικά κόμματα σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Αντιδρούν τα γερμανικά κόμματα σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Αντιδρούν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας στο ενδεχόμενο επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην κυβέρνηση συνεργασίας της Άνγκελα Μέρκελ, εκτός από τους Χριστιοανοδημοκράτες (CDU), συμμετέχουν οι Χριστιανοκοινωνιστές και οι Φιλελεύθεροι.

Περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα ανεβάζει το ποσό δανεισμού στα 145 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων (FDP) Ράινερ Μπρύντερλε στο περιοδικό "Der Spiegel".

O κ. Ζεεχόφερ επισημαίνει ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι στην προσέγγιση της CSU- για στασιμότητα στις μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχουν χρήματα» και προσθέτει ότι «εάν οι Έλληνες δεν υλοποιήσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων, δεν μπορεί να δοθεί άλλη βοήθεια».

Από την πλευρά του ο κ. Μπρύντερλε ζητά σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα. «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, άρα η ΕΕ πρέπει να παραμείνει σκληρή και να απαιτήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο εάν οι Έλληνες αποδείξουν σοβαρά ότι το εννοούν, μπορούμε και επιτρέπεται, εμείς ως ΕΕ να βοηθήσουμε».