ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή σύνταξη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε - Ποιοι θα δουν λεφτά την Πέμπτη

Ψηφιακή σύνταξη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε - Ποιοι θα δουν λεφτά την Πέμπτη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση των πρώτων ψηφιακών συντάξεων.

Σύμφωνα με το Open, την ερχόμενη Πέμπτη (23/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα θέσουν σε πλήρη λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα.

Αυτό φέρει την ονομασία ATLAS και, ουσιαστικά, θα εκδίδει ηλεκτρονικά τις συντάξεις.

Μάλιστα, την ημέρα κατά την οποία θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας πλατφόρμας θα πληρωθούν 3.000 ψηφιακές συντάξεις - αγροτικές και χηρείας. Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι που έχουν κάνει αίτηση θα δουν στα email τους τη συνταξιοδοτική απόφαση και δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι άλλο, αφού τα χρήματα που τους αναλογούν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, οι συντάξεις αυτές, των 3.000 ασφαλισμένων, θα πληρωθούν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα το διάστημα από 22 μέχρι και 30 Αυγούστου.

Ο αρχικός στόχος ήταν τον Ιούνιο του 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Τα επόμενα ορόσημα στην επιχείρηση «ψηφιακή σύνταξη» προβλέπουν πως τον Ιανουάριο του 2021 θα πρέπει να προστεθεί άλλο ένα 23,39% στον όγκο των ψηφιακών συντάξεων, ώστε να εκδίδεται πλέον χωρίς ανθρώπινο χέρι το 57,76% των νέων συντάξεων. Το τρίτο ορόσημο είναι σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Ιούνιο του 2021, όταν το 90% πλέον των νέων συντάξεων θα πρέπει να εκδίδεται ψηφιακά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Ηχητικό ντοκουμέντο που σοκάρει! «Εντολή υπουργού: Μην γράψεις ευθύνες για ανωτέρους»