ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση σε αναστολές συμβάσεων εργασίας - Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει

Νέα παράταση σε αναστολές συμβάσεων εργασίας - Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει

Η έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού  φέρνουν ξανά τη δυνατότητα για αναστολές συμβάσεων εργασίας  - Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να βάλουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή τον Αύγουστο.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε η Πολιτική Προστασία, δίνει ξανά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 01/08/2020 μέχρι και 31/08/2020.

Η δυνατότητα της αναστολής των συμβάσεων ισχύει μόνο για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και όχι γενικά, ενώ το ανώτατο όριο του χρόνου αναστολής της σύμβασης είναι 30 μέρες.

Η αποζημίωση των εργαζόμενων που θα τεθούν σε αναστολή από την 1η Αυγούστου μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα είναι 18 ευρώ την ημέρα και το μέγιστο ποσό ορίζεται σε 534 ευρώ, για ένα μήνα αναστολής.

Αναλυτικότερα επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στους κλάδους τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού και πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, δύνανται να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών και πάντως όχι πέραν της 31ης.8.2020.

Επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της εστίασης που πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, δύνανται να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών και πάντως όχι πέραν της 31ης.8.2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα όλο τον Αύγουστο σε κλειστούς χώρους - Τα μέτρα για μπαρ, εκκλησίες και γάμους