ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένα ενοίκια: Ξεκινούν οι επιστροφές φόρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μειωμένα ενοίκια: Ξεκινούν οι επιστροφές φόρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η ΑΑΔΕ θα ανοίξει ειδικό παράθυρο στο Mytaxis. 

Η επιστροφή φόρου θα δοθεί μέσω ειδικής εφαρμογής που θα ανοίξει στο TAXISnet. Στο Mytaxis έχει ανοίξει ένα ειδικό «παράθυρο» που ενημερώνει τους φορολογούμενους για το ύψος της αποζημίωσης που διακινούνται, ενώ μέσα στο προσεχές διάστημα, θα προστεθεί και ένα νέο παράθυρο που θα δείχνει το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται (λόγω της έκπτωσης ενοικίου) η οποία και θα συμψηφιστεί με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν μείωση εισοδήματος λόγω του «κουρέματος» των ενοικίων τους θα δουν την πίστωση του φόρου να συμψηφίζεται με άλλες φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο φετινός ΕΝΦΙΑ ή ρυθμισμένες και μη φορολογικές οφειλές.

Έτσι, κάθε ιδιοκτήτης θα πάρει πίσω με τη μορφή έκπτωσης από τον φετινό φόρο εισοδήματος ή και τον φετινό ΕΝΦΙΑ ποσοστό ίσο με το 30% της συνολικής φετινής εισοδηματικής του απώλειας η οποία προκαλείται από την αναγκαστική μείωση των εισπρακτέων ενοικίων κατά 40%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έλαβαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων που εισέπραξαν.

Οι αναγκαστικές μειώσεις των ενοικίων κατά 40% δεν περιορίστηκαν μόνο στους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, αλλά συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για περιπτώσεις επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας και φοιτητικής στέγης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία μέσω CNN: Σταματήστε τις προκλήσεις