ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Σήμερα ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Σήμερα ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020: Σήμερα το βράδυ θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ από την ΕΕΤΑΑ.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ από τη ΕΕΤΑΑ στο site eetaa.gr ενώ σήμερα Πέμπτη (20/08) εκτιμάται ότι θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες.

Ολοκληρώθηκε στις 13 Αυγούστου 2020, η επεξεργασία των αιτήσεων για χορήγηση vouchers και ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα. Συνολικά, υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά έναντι των 131.418 αιτήσεων, μητέρων για 172.197 παιδιά που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Υποβλήθηκαν 57. 433 περισσότερες αιτήσεις (25% αύξηση) από την περίοδο 2019 – 2020. Η αυξήσει των αιτήσεων αφορά κυρίως στη συμμετοχή παιδιών σχολικής ηλικίας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Μικρή αύξηση σημειώθηκε στις αιτήσεις για ΚΔΑΠμεΑ καθώς και σε εκείνες οι οποίες αφορούν βρεφικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις που αφορούν βρέφη αυξήθηκαν περίπου κατά 4.000.

Η υποβολή και εξέταση των ενστάσεων, ξεκίνησε στις 14/08/2020 και θα ολοκληρώθηκε σήμερα (18/08).

Στις 20/08/2020 θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές.

Η Δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» περιόδου 2020 – 2021 αφορά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και παιδιά και άτομα με αναπηρία και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ Α.Ε. από το 2010.

Για την τρέχουσα περίοδο, για πρώτη φορά, η ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησαν ένα άλμα στο πεδίο της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, με την πλειοψηφία των δικαιολογητικών εγγράφων να αντλούνται μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης (ΑΑΔΕ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, Η.ΔΙ.Κ.Α., ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ κ.λπ.).

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και το σύνολο των αιτήσεων υποβλήθηκε μόνο ηλεκτρονικά. Η διασταύρωση των στοιχείων έγινε αυτοματοποιημένα και παρά τα μικροπροβλήματα, όλα εξελίχθηκαν και εξελίσσονται ομαλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και εγκυρότητα στις διαδικασίες, καλύτερη εξυπηρέτηση και μικρότερη ταλαιπωρία των αιτούντων.

Ανοίγουν 15.000 επιπλέον θέσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το παράλληλο πρόγραμμα παροχής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. Με αυτή την απόφαση χρηματοδοτούνται τουλάχιστον 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη στήριξη τόσο των παιδιών όσο και των μητέρων.

Ταυτόχρονα, διευρύνονται σημαντικά τα εισοδηματικά κριτήρια με κατώτατο όριο τα 30.000 από 27.000 που ήταν έως σήμερα με στόχο την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Επιπλέον, για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο. Η χρηματοδότηση του προγράμματος αποτελεί εξ ολοκλήρου Δημόσια Δαπάνη και προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιουργούμε τουλάχιστον 15.000 περισσότερες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκ. ευρώ. Υλοποιούμε μια βασική δέσμευση του Πρωθυπουργού για στήριξη και ενίσχυση του προγράμματος κάλυψης θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η δράση μας αυτή βασίζεται σε δύο πολιτικές μας προτεραιότητες, τη διαμόρφωση ισότιμων όρων για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας αλλά και την προαγωγή της παιδικής προστασίας με τη φιλοξενία των παιδιών σε οργανωμένες δομές. Τέλος, με το παράλληλο πρόγραμμα διορθώνουμε και μια αδικία δεκαετιών, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής και σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο», δήλωσε σχετικά η αρμόδια υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υποβολή αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μετά την ανακοίνωση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος. Συνολικά για τη χρονιά 2020 -2021 το Υπουργείο Εργασίας θα καλύψει, με τα δύο αυτά προγράμματα, περισσότερες θέσεις από κάθε άλλη χρονιά για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Συμφωνία Κομισιόν-AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις - Πόσες θα λάβει η Ελλάδα