ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Η Airbnb βάζει αυστηρούς κανόνες- Όχι στα πάρτι και τις κοινωνικές εκδηλώσεις

Κορονοϊός: Η Airbnb βάζει αυστηρούς κανόνες- Όχι στα πάρτι και τις κοινωνικές εκδηλώσεις

Κορονοϊός: Τέλος στα πάρτι και εκδηλώσεις στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης της πλατφόρμας Airbnb - Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν ανώτατο όριο χωρητικότητας στα 16 άτομα. 

Νέους αυστηρούς κανόνες για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματά της θέτει η Airbnb εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν πλαφόν μίσθωσης 16 ατόμων, ενώ οι οικοδεσπότες ή οι επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να παρακάμψουν τους κανονισμούς θα αποκλειστούν από την κοινότητα της Airbnb και θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με νομικές κυρώσεις, αναφέρει η εταιρεία.

Η ανακοίνωση

Προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας

«Η καθιέρωση παγκόσμιας απαγόρευσης πάρτι και εκδηλώσεων είναι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας» δήλωσε η Airbnb, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως απαγορεύει ήδη πάρτι, ενώ ορισμένοι οικοδεσπότες επιτρέπουν μικρά πάρτι.

Η Airbnb έχει επίσης αναθεωρήσει τις πολιτικές της λόγω της πανδημίας, καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης "φιλικό για εκδηλώσεις" όσο και τους κανόνες «επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γέμισε όλη η Ελλάδα - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα 157 από τα 269 κρούσματα